Echtscheiding

Gepubliceerd op 11 september 2022 om 17:48

Volgens het CBS eindigden 25.962 huwelijken in 2021 in een echtscheiding. Sinds midden jaren negentig schommelt het aantal huwelijken dat jaarlijks in een echtscheiding eindigt rond de 10 per duizend. In 2021 strandden 7,8 van de duizend huwelijken. Uiteindelijk eindigt zo'n 34% van de huwelijken in Nederland in een echtscheiding.

Daarnaast zijn er meer geregistreerde partnerschappen die in een scheiding eindigen. Dit aantal neemt toe, omdat het aantal stellen dat een geregistreerd partnerschap sluit ook is gestegen. In 2021 gingen 2686 stellen met een geregistreerd partnerschap uit elkaar.

Uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat gemiddeld genomen lesbische huwelijken het vaakst eindigen in een echtscheiding. Hierna volgen de ‘heterohuwelijken’. Huwelijken tussen twee mannen blijven langer in stand.

Waarom lesbische stellen vaker uit elkaar gaan, is niet bekend. Wel weten we dat vrouwen in 70% van de gevallen het initiatief nemen tot een scheiding (CBS). Het is mogelijk dat een huwelijk van twee vrouwen hierdoor meer risico loopt op een scheiding (https://kimsmienkadvocatuur.nl/lesbische-scheidingen-stranden-het-vaakst-in-echtscheiding/).

Afbeelding: href="https://nl.vecteezy.com/gratis-fotos">Stockfoto's door Vecteezy

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.