Schrijven

 

 

 

Schrijven online (https://schrijvenonline.org) biedt voor beginnende en gevorderde schrijvers een schat aan informatie, inspirerende contacten via fora en nieuws om te delen.

Op Schrijverspunt (https://www.schrijverspunt.nl) vind je schrijfactiviteiten voor leden, nuttige schrijftips op tal van gebieden, informatie over cursussen, het uitgeven van boeken, literaire prijzen en schrijfwedstrijden. Iedereen kan lid worden!

 

Ben je (beginnend) schrijver en wil je een tekst plaatsen op deze website? Kijk op Publiceer op Gastschrijvers!

Wil je verleidend schrijven? Lees de blogs Verleidend Schrijven voor tips en technieken voor het boeien van je lezers en het creëeren van pakkende personages.

Boeken

 

 

Bazarow

(https://bazarow.com)

 

Bij Bazarow.com kunnen mensen die een boek zoeken terecht voor kritische beschouwingen over ‘alle’ soorten boeken; nieuwe én oudere boeken, fictie én non-fictie. Hiermee wil Bazarow een belangrijke stimulans geven aan het lezen van boeken in Nederland en Vlaanderen, zeker van boeken die elders nauwelijks aandacht krijgen. Ook heeft Bazarow diverse nieuwsbrieven die wekelijks of tweewekelijks verschijnen. Bijna elke categorie boeken heeft wel een eigen nieuwsbrief. Abonneer je je (gratis) op de nieuwsbrieven naar keuze, dan ontvang je telkens recensies en nieuws over jouw categorie boeken in je mailbox. Daarnaast verschijnt elke twee weken het algemene digitale boekentijdschrift Bazarow Magazine, vol boekennieuws, evenementen, voorpublicaties en meer, ook hier kun je je gratis op abonneren.

 

De recensies van Anne van Amsterdam op Bazarow:

 

https://bazarow.com/recensie/vijanden-een-liefdesgeschiedenis/

https://bazarow.com/recensie/verboden-vruchten/

De actualiteit van 1q84 in het MeToo tijdperk, zie: https://bazarow.com/recensie/1q84/

"De Terechte Kronkel" is hèt antiquariaat voor verzamelwaardige boeken op allerlei gebied.

"Kronkel" was het pseudoniem van Simon Carmiggelt. Van hem heeft "De Terechte Kronkel" altijd veel werk in voorraad; vaak zelfs meer dan op de website vermeld staat. Dit geldt voor de normale handelsuitgaven, maar zeker ook voor zeldzaam werk. 

Overige rubrieken zijn: Amsterdam, Architectuur, Fotografie, Kinder- en Jeugdboeken, Kunst 20e en 21e eeuw, Literatuur, Spiritualiteit, Romantische boeken (oorspronkelijk en vertaald), Misdaadromans, Strips, Affiches en Tijdschriften. Nieuw is de rubriek antieke ansichtkaarten. 

Voor meer informatie:

https://www.deterechtekronkel.nl

https://www.facebook.com/DeTerechteKronkel.

Rachel Katherine https://www.flickr.com/photos/paperbackjunkie/7184933843/in/dateposted/