Jan Roëde (1914-2007): Prenez mes fleurs

Nieuws en nieuwtjes

Een mooie recensie van boek en cover van 'De verkeerde vrouw' door Martin Paus (https://twitter.com/martinpaus/status/1596238740271566848)

Wie meer van het bijzondere werk van Theo Hermans wil zien, kijk op: https://theohermans.nl/.

Lichterveldse Amsterdammer stelt boek voor in OC De Schouw

LICHTERVELDE Het Davidsfonds van Lichtervelde had zondag een bijzondere gast over de vloer tijdens de jaarlijkse ‘Vers Geperst’-boekvoorstelling. Auteur Karel De Roy van Zuydewyn, een Amsterdammer met Lichterveldse roots, kwam er zijn boek ‘Van Fietsen, Minnen en Meloenen voorstellen.

Het boek van ‘Fietsen, Minnen en Meloenen’ is een verslag van de fietsreizen van de Roy doorheen verschillende Europese landen, maar er zitten ook heel wat verwijzingen in naar zijn geboortedorp Lichtervelde. “Zijn vader kwam na de Tweede Wereldoorlog landbouwmachines verkopen in onze streek en bleef toen een hele tijd logeren in het Damberd”, weet heemkundige Frans Vanzieleghem. Karel werd in 1947 geboren in Lichtervelde. Cecile Braekeveldt en Michel Vanzieleghem waren zijn doopmeter en -peter. De auteur groeide op in de Wulleputstraat. ‘Van fietsen, minnen en meloenen’ is uitgegeven bij Aspect en telt 300 pagina’s.